Bábovka s mascarpone
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Upečte si bábovku s krémem z mascarpone, zdobenou pistáciemi, tak jak to připravuje Markéta Krajčovičová.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 6 × vajec
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 250 ml rostlinného oleje
  • 150 ml vlažné vody
  • 250 g polohrubé mouky Castello
  • 15 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 150 g solených a pražených pistácií Alesto
  • máslo (na vymazání)

Krém

  • 750 g mascarpone Italiamo
  • 2 × lžíce cukru moučka Castello
  • 200 ml zakysané smetany Pilos (obsah tuku 18 %)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 049 kJ / 736 kcal

Bílkoviny

10,90 g

Tuky

57,40 g

Vláknina

1,90 g

Sůl

0,82 g

Sacharidy

43,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.V míse nejprve ušleháme z bílků tuhý sníh. V robotu ušleháme žloutky, cukr a olej. Zpomalíme otáčky a přilejeme vodu. Robota vypneme a přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme a přisypeme nahrubo nakrájené pistácie (asi 50 g). Nakonec stěrkou opatrně vmícháme sníh z bílků. Připravené těsto nalejeme do máslem vymazané formy a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 50 minut.

Krém

02.V robotu smícháme mascarpone s cukrem a zakysanou smetanou.

Bábovka s mascarpone

03.Upečenou bábovku uprostřed rozřízneme. Spodní korpus potřeme 3/4 krému. Poté nahrubo pokrájíme pistácie (asi 50 g) a krém jimi rovnoměrně posypeme. Překryjeme horní částí korpusu a celou bábovku potřeme zbylým krémem. Ten poté ozdobíme zbytkem nahrubo nakrájených pistácií.

Servírování

04.Bábovku podáváme vychlazenou a nakrájenou na jednotlivé porce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo