Bábovka se švestkovými povidly
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

2 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Vyzkoušejte nejnovější recept Markéty Krajčovičové na bábovku se švestkovými povidly a Amarettem.

Tagy

Cukrárna

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 250 ml čerstvého plnotučného mléka Pilos
  • 21 g čerstvého droždí
  • 180 g cukru krupice Castello
  • 500 g polohrubé mouky Castello
  • 100 g hladké mouky Castello
  • 100 g másla Pilos
  • 2 × vejce "M" (žloutky)
  • 1 × citrón (kůru)
  • 50 g celých mandlí Gardis
  • rostlinný olej Promienna (na vymazání)

Náplň

  • 600 g švestkových povidel Sympathica
  • 5 × lžíce Amaretta Armilar
  • 50 g celých mandlí Gardis
  • cukr moučka Castello (na pocukrování)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 138 kJ / 511 kcal

Bílkoviny

8,80 g

Tuky

13,20 g

Vláknina

4,20 g

Sůl

0,03 g

Sacharidy

86,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Těsto

01.Do misky nalijeme trochu vlažného mléka, rozdrobíme droždí, nasypeme lžíci cukru a polohrubé mouky, smícháme a necháme vykynout. V druhé míse smícháme obě mouky a cukr., vytvoříme důlek, do kterého nalijeme kvásek, rozpuštěné máslo a žloutky. Nakonec přidáme najemno nastrouhanou citronovou kůru a smícháme.

02.Těsto propracujeme i rukama a přendáme do mísy poprášené moukou. Posypeme trochou mouky, překryjeme utěrkou a necháme vykynout. Poté vyválíme do pásu o délce odpovídající vnitřnímu obvodu formy a šířce asi 20 cm. Vyjma okrajů celé pomažeme připravenou náplní (použijeme asi 3/4) a posypeme 50 g nahrubo nakrájených mandlí bez slupky. Pás srolujeme a přendáme do olejem vymazané formy.

03.Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 20 minut. Snížíme teplotu na 140 °C a pečeme dalších 45 minut dozlatova.

Náplň

04.Povidla přendáme do misky a smícháme s Amarettem.

Bábovka

05.Vychladlou bábovku vyklopíme. Vnější obvod do ¾ výšky potřeme povidlovou náplní a ozdobíme nahrubo nasekanými mandlemi bez slupky.

Servírování

06.Bábovku posypeme moučkovým cukrem a servírujeme nakrájenou na jednotlivé porce.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo