Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Topinamburové pyré

Bramborové pyré je osvědčená příloha, která nikdy nezklame. Pokud ovšem chcete vyzkoušet něco nového, podívejte se na naše video, ve kterém vám Roman Paulus ukáže recept na pyré topinamburové. Má lehce ořechovou chuť, je krémové a chutná prostě skvěle. Dokonale ladí s pečeným masem či rybou nebo také s vařenou zeleninou. Uvidíte, že zachutná i vám.


SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Topinamburové pyré

  • 50 ml olivového oleje
  • 100 g šalotky
  • 5 × větviček čerstvého tymiánu
  • 400 g topinambur
  • sůl
  • pepř
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml smetany

POSTUP

V hrnci s rozpáleným olivovým olejem orestujte na větší kusy nakrájenou šalotku, po chvíli přidejte lístky tymiánu a oloupané a na kousky nakrájené topinambury a orestujte. Osolte, opepřete, podlijte vývarem a duste doměkka. Zjemněte trochou smetany, promíchejte a rozmixujte.


Množství tekutin záleží na tom, jak dlouho se topinambury vaří a jak se to celé svaří.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.