Tapas není jen jídlo, je to životní styl, kde jsou přátelé, tam jsou tapas. Jednoduše si je objednáte a všichni společně ochutnáváte a popíjíte. Je to také skvělá příležitost k navázání hovoru s dalšími příchozími.
Ve Španělsku platí, že právě ten nejhlučnější bar je ten nejúspěšnější. Proto se restauratéři předhánějí v tom, jaké dobroty vám nabídnou a rozhodně se neomezují na olivy a sýr. Na stole vám tedy mohou přistát vařená prasečí ouška nebo býčí koule smažené jako řízek.
Tapas mají mnoho podob – od jednoduchých studených, např. již zmiňované olivy, papričky v oleji, topinky, kousky uzenin a sýrů. Objednat si ale můžete i teplé tapas, což jsou miniatury španělských jídel, jako je třeba tortilla, paella, mořské plody, malé masité pokrmy, v létě to může být i miska gazpacha.
Co konkrétně tedy ve Španělsku ochutnáte?
Už jste některé tapas ochutnali? Máte další tipy, které rozhodně nesmíme vynechat? Budeme rádi, když nám je napíšete do komentářů.
Pokud chcete tapas ochutnat a připravit si ho sami, vyzkoušejte recepty Kuchyně Lidlu, domácí příprava není vůbec těžká.
Marcel Ihnačák použil na přípravu tapas kvalitní španělskou šunku Jamon Serrano. Pokud se budete přesně držet receptu, nezklame vás – křupavé pečivo se zeleninovou směsí z paprik, oliv a petrželky ukryté pod šunkou vás dostane. Nebojte se však být trochu kreativní a obměnit ingredence podle toho, co máte doma nebo na co máte chuť. Příprava tapas je jedno velké kreativní dobrodružství.
Mořské plody se v tapas barech objevují velmi často. Ačkoliv se může zdát, že mořské plody jsou těžké na přípravu, není tomu tak. Často stačí pouze odvaha vyzkoušet něco nového. Navštivte Kulinářskou akademii Lidlu a dozvíte se, jak s mořskými plody zacházet. Pokud byste rádi vyzkoušeli mořské plody v kombinaci s tapas, inspirujte se v naší Kuchyni Lidlu.
Už balíte kufr a vyrážíte směr Španělsko? Pro ty z vás, kteří zrovna nemají čas, jsme pro vás připravili v Lidlu Španělský týden, kde najdete mnoho exkluzivních dobrot. Celou nabídku Španělského týdne najdete zde.
Halloweenské dýňové lucerničky jsou sice doménou spíše anglosaských zemí, v posledních letech si ale našly cestu i do českých domácností.
Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.
Halloween je především americký svátek, ale zabydluje se i v Evropě. Máme pro vás zábavný způsob, jak si s dětmi užít Halloween tak trochu po česku.