Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Z krevet odstraníme hlavu a vyloupneme je z krunýře (ocásek můžeme nechat). Ve větší misce smícháme zakysanou smetanu, nastrouhaný zázvor, med, štávu a kůru z 1 citronu, nadrobno nasekanou mátu, bazalku, petrželku a nadrobno nakrájenou pálivou papričku zbavenou semínek. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Oloupané krevety přelejeme marinádou a necháme marinovat v lednici 30 minut.
Bagety nakrájíme na kolečka a opečeme je v grilovací pánvi na troše olivového oleje dozlatova. Nakonec lehce potřeme každý plátek bagety česnekem.
V misce smícháme majonézu, mletou ostrou papriku, kari koření, 1 najemno nastrouhaný česnek a šťávu z ½ citronu. Osolíme a opepříme. Promícháme a odložíme stranou.
Mezitím připravíme mušle. Obsah balení přendáme do rozpálené pánve a ohříváme 5 - 7 minut. Nakonec přidáme nasekanou petrželku, šťávu z druhé poloviny citronu a pár kapek olivového oleje.
Marinované krevety servírujeme na křupavé bagetky. Nakonec ozdobíme lístky čerstvých bylinek. Mušle podáváme v hluboké misce posypané bylinkami. Pikantní omáčku servírujeme v samostatné misce.