Polévka z medvědího česneku
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Zelená polévka, která má říz. Pusťte se do polévky, která dává dohromady divoký česnek, pošírované vejce a uzený losos. Základem je, kromě česneku, dobrý vývar, brambory a kvalitní smetana (video recept na domácí kuřecí vývar najdete na Kulinářské akademii Lidlu). Pokud vás polévka z medvědího česneku v podání Romana Pauluse zaujala, uvařte si ji co nejdřív - sezóna této rostliny netrvá věčně.

Tagy

Lehké jídlo

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na polévku z medvědího česneku

  • 200 g čerstvého medvědího česneku
  • 2 × lžíce másla
  • 50 g cibule
  • 4 × stroužky česneku
  • 100 g brambor
  • pepř
  • sůl
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 500 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml čerstvé smetany (33 % tuku)
  • 4 × plátky uzeného lososa
  • 4 × pošírovaná vejce

Orientační nutriční hodnoty

Energie

5 362 kJ / 1 282 kcal

Bílkoviny

69,40 g

Tuky

85,40 g

Vláknina

7,70 g

Sůl

5,90 g

Sacharidy

63,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku zpěníme na másle, přidáme syrové brambory nakrájené na kostičky, opepříme, osolíme a po chvíli podlijeme vínem. Necháme svařit na polovinu, přidáme vývar a vaříme do změknutí brambor 20-25 minut.

02.Tip: Jak připravit domácí kuřecí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

03.Medvědí česnek rozkrojíme na listy a stonky. Pokrájené stonky přidáme do polévky a listy s trochou vody rozmixujeme na jemnou pastu.

04.Když jsou brambory měkké, přidáme do polévky smetanu a rozmixujeme. Během mixování přidáme pastu z medvědího česneku a ještě jednou dobře promixujeme.

05.Podáváme s uzeným lososem a pošírovaným vejcem ozdobené několika lístky medvědího česneku.

06.Tip: Jak připravit pošírované vejce se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

07.Tip: Pro vegetariánskou verzi použijte zeleninový vývar a vynechte lososa.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo