Kuchyně
Česká
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
5 362 kJ / 1 282 kcal
Bílkoviny
69,40 g
Tuky
85,40 g
Vláknina
7,70 g
Sůl
5,90 g
Sacharidy
63,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nadrobno nakrájenou cibuli a stroužky česneku zpěníme na másle, přidáme syrové brambory nakrájené na kostičky, opepříme, osolíme a po chvíli podlijeme vínem. Necháme svařit na polovinu, přidáme vývar a vaříme do změknutí brambor 20-25 minut.
02.Tip: Jak připravit domácí kuřecí vývar se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Medvědí česnek rozkrojíme na listy a stonky. Pokrájené stonky přidáme do polévky a listy s trochou vody rozmixujeme na jemnou pastu.
04.Když jsou brambory měkké, přidáme do polévky smetanu a rozmixujeme. Během mixování přidáme pastu z medvědího česneku a ještě jednou dobře promixujeme.
05.Podáváme s uzeným lososem a pošírovaným vejcem ozdobené několika lístky medvědího česneku.
06.Tip: Jak připravit pošírované vejce se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
07.Tip: Pro vegetariánskou verzi použijte zeleninový vývar a vynechte lososa.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT