Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Pohanka

Pohanka byla ve staročeské kuchyni velice oblíbená. V dnešní době její popularita opět roste, a to nejen díky jejímu blahodárnému vlivu na naše zdraví. Pohanka udržuje naše cévy pružné a pevné, navíc neobsahuje žádný lepek, takže ji ocení všichni ti, kteří lepek nekonzumují. V následujícím triku Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus poradí, jak se pohanka vaří, a ukáže jednoduchý recept na přípravu pohanky jako přílohy. Pohanku však použijete na mnoho dalších způsobů – například do salátů či nádivek. Možností je mnoho.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • rostlinný olej
  • šalotka
  • tymián
  • pohanka
  • drůbeží vývar
  • sůl
  • pepř

POSTUP

Postup

V rozehřátém hrnci s trochou oleje orestujeme šalotku nakrájenou nadrobno a lístky tymiánu. Přidáme propláchnutou pohanku a podlijeme vývarem v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vývaru. Osolíme, opepříme a vaříme 5-8 minut.

Poté celý hrnec vložíme do trouby předehřáté na 50–70 °C nebo do peřin a necháme asi 20 minut odpočinout.

Takto připravená pohanka se hodí jako příloha k masu.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.