Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Pohanka byla ve staročeské kuchyni velice oblíbená. V dnešní době její popularita opět roste, a to nejen díky jejímu blahodárnému vlivu na naše zdraví. Pohanka udržuje naše cévy pružné a pevné, navíc neobsahuje žádný lepek, takže ji ocení všichni ti, kteří lepek nekonzumují. V následujícím triku Kulinářské akademie Lidlu vám Roman Paulus poradí, jak se pohanka vaří, a ukáže jednoduchý recept na přípravu pohanky jako přílohy. Pohanku však použijete na mnoho dalších způsobů – například do salátů či nádivek. Možností je mnoho.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V rozehřátém hrnci s trochou oleje orestujeme šalotku nakrájenou nadrobno a lístky tymiánu. Přidáme propláchnutou pohanku a podlijeme vývarem v poměru 1 díl pohanky na 1,5 dílu vývaru. Osolíme, opepříme a vaříme 5-8 minut.
02.Poté celý hrnec vložíme do trouby předehřáté na 50–70 °C nebo do peřin a necháme asi 20 minut odpočinout.
03.Takto připravená pohanka se hodí jako příloha k masu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT