Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Očištěné maso ze srnčího hřbetu osolíme, opepříme a krátce opečeme v rozpálené pánvi s olivovým olejem.
Tip: Jak očistit srnčí hřbet najdete v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Při opékání přidáme do pánve čerstvý rozmarýn a tymián a maso necháme zatáhnout ze všech stran – nepropékáme dlouho. Celý obsah pánve přendáme do pekáče, vložíme do trouby rozehřáté na 170 °C a pečeme 5-7 minut podle tloušťky masa. Po vyndání maso přendáme na studený talíř, přikryjeme alobalem a necháme ještě 5-7 minut odpočívat.
Servírujeme nakrájené na plátky a znovu lehce osolené s opečeným černým kořenem, batátovou kaší, omáčkou z portského vína a chipsy z černého kořene.
Tip: Jak připravit batátovou kaši (ze sladkých brambor), opečený černý kořen, chipsy z černého kořene a omáčku z portského vína se dozvíte v Kulinářské akademii Lidlu.