Roman Paulus
Doba přípravy30 min.

Mrkvová kaše se zázvorem

Může se zdát, že mrkvová kaše je pokrm spíše pro děti. Opak je pravdou, jemné mrkvová kaše, do které se přidává také zázvor, se hodí třeba ke grilované rybě. Tato kombinace Vás v chladnějších dnech krásně zahřeje. Kaši nebo pyré však můžete připravit i z petržele, celeru, květáku, batátů nebo hrášku. Příprava je opravdu snadná, podívejte se na video s Romanem Paulusem.
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI
RYCHLÁ NAVIGACE CO BUDETE POTŘEBOVAT POSTUP
Zvolte počet porcí:
1

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Mrkvová kaše se zázvorem

  • 300 g mrkve
  • 30 g zázvoru
  • 50 g šalotky
  • 50 g másla
  • sůl
  • pepř
  • 250 ml zeleninového vývaru
  • 100 ml čerstvé smetany ke šlehání (33 % tuku)

POSTUP

Očištěnou a na větší kusy nakrájenou mrkev vložte do mixovací nádoby. Přidejte zázvor a na větší kusy nakrájenou šalotku a rozmixujte. Přidejte máslo, osolte, opepřete a zeleninu orestujte (asi 5 minut). Přilijte trochu vývaru a smetanu a nechte vařit 8 – 10 minut, aby se mrkev se zázvorem změkly. Poté dobře rozmixujte.

Přehrát recept

OHODNOŤTE RECEPT

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.