Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Mouku, cukr, kakao, koření a jedlou sodu promícháme v míse. Přidáme vejce, studené máslo, med, zamícháme vařečkou a poté rukama zpracujeme jednolité těsto.
Z těsta vyválíme asi 0,5 cm silný plát a z něho vykrajujeme tvary podle nálady, v našem případě vykrajujeme medvídky, které pokládáme na pečicí papír na plech.
Každému medvídkovi na bříško položíme mandli nebo kešu ořech a rozšlehaným vejcem mu potřeme tlapičky, kterými ořech obejmeme a lehce přimáčkneme. Špejlí vyznačíme oči a pečeme v troubě rozehřáté na 180 °C 6-7 minut.
Hotové perníčky ještě horké potíráme rozšlehaným vajíčkem, aby se pěkně leskly.
Jak udělat ihned měkké pernčky?
Vytáhněte je z trouby o trochu dříve, než vám říká rozum. Včasné vytažení a dobré skladování (ne na extrémně suchém místě) je totiž skutečným tajemstvím hned a dlouho měkkých perníčků .
Také každý rok obdivujete nádherně nazdobené perníčky s dokonale rovnými čárami, neroztékající se polevou a kouzelnými nápady na zdobení, zatímco…