V hrnci povaříme mléko, ještě teplé nalijeme na mák nasypaný v misce a necháme asi 30 minut odpočívat. Z máku opatrně slijeme přebytečné mléko a pomeleme najemno. Přidáme med, rozinky, mandlové plátky, nastrouhanou pomerančovou kůru a nasekané vlašské ořechy. Vše důkladně promícháme.
Z mouky, vajec a vody zpracujeme těsto, které na pomoučněném válu vyválíme na plát silný 2 až 3 mm, poté těsto krájíme na pruhy široké asi 3 cm. Poklademe na sebe a šikmo krájíme na úzké nudle. Vaříme v osolené vroucí vodě po částech, aby se nelepili. Nudle jsou hotové, když vyplavou na hladinu. Pomocí děravé lžíce přendáme do mísy. Vmícháme lžíci másla, které nudle spojí, a poté připravenou makovou směs.
Domácí nudle s mákem podáváme ozdobené vlašskými ořechy.
Tiramisu je asi nejznámější italský dezert na světě. Tato vrstvená delikatesa patří ke klasice, kterou Italové milují a dávají si ji ke kávě. Pokud…
V obchodě, nebo na samosběru? Ať už k hromadě jahod přijdete jakkoliv, budou se vám určitě hodit tipy, jak s nimi naložit. Na blogu Kuchyně Lidlu teď…
Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter.