Cibulovo-jablečno-zázvorová marmeláda

play Přehrát video recept
Cibulovo-jablečno-zázvorová marmeláda
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Podívejte se, jak připravit marmeládu, která trochu netradičně spojuje chutě cibule, jablek a zázvoru. Připravíte-li ji jako Roman Paulus, překvapí Vás svou vůní a chutí, a dokonce Vás i zahřeje. Tato marmeláda se hodí k sýrům, výborně chutná ale s játrovou paštikou, které dodá sladkou chuť. Uchovávat ji můžete ve sklenici v lednici, ale určitě Vám zachutná na tolik, že ji sníte okamžitě.

Tagy

Zavařování

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × lžíce cukr krystal
  • 1 × cibule
  • 1 × jablko
  • 50 ml bílé víno
  • 1 × lžíce zázvor
  • 7 × hřebíček

Orientační nutriční hodnoty

Energie

339 kJ / 81 kcal

Bílkoviny

0,60 g

Tuky

0,20 g

Vláknina

1,90 g

Sůl

0,01 g

Sacharidy

18,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci necháme zkaramelizovat cukr. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a orestujeme. Přidáme jablka nakrájená na menší kostky. Podlijeme bílým vínem a přidáme nastrouhaný zázvor a hřebíček. Necháme provařit, až všechny suroviny změknout a získáme hustou marmeládu. Nakonec vyndáme hřebíček.

02.Tip: Kromě hřebíčku můžete marmeládu dochutit i badyánem nebo celou skořicí.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo