Chcete začít jíst zdravěji, ale nechcete se vzdát sladkého? Pak je nasnadě hledat zdravější alternativy klasických moučníků. Jednu takovou pro Vás připravila naše cukrářka Markéta. Červenou řepu, která je typická pro slanou kuchyni, použila tentokrát jako základ moučníku. Na přípravu použijte i špaldovou mouku, která obsahuje více vitamínů a zdraví prospěšných látek než klasická bílá mouka. Chuť celého moučníku navíc podtrhne sušené ovoce a ořechy, která Markéta přidala do těsta. Tento moučník Vás určitě mile překvapí, jeho příprava navíc netrvá déle než hodinu.
Po pečené kachně určitě přijde chuť na sladké. Svatomartinskou tabuli proto výborně doplní pečené dobroty od Markéty!
Halloweenské dýňové lucerničky jsou sice doménou spíše anglosaských zemí, v posledních letech si ale našly cestu i do českých domácností.
Blíží se Halloween a s ním děsivě dobrá hostina, na kterou se nezapomíná! Proměňte letos klasické menu ve strašidelné, které pobaví, ale i zachutná.