Bešamel
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Bešamel je jedna z nejjednodušších omáček, která se používá při přípravě zapečených pokrmů, zejména lasagní. Základem je jíška, kterou připravíme z mouky, másla a teplého mléka. Stačí přidat nějaké bylinky a hotovo. Podívejte se na video, ve kterém Vám Roman Paulus ukáže, jak připravit vynikající bešamel.

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 650 ml plnotučné mléko
  • 3 × bobkový list
  • 10 × kuličky nového koření
  • 10 × celý černý pepř
  • 1 × cibule
  • 100 g máslo
  • 70 g hladká mouka
  • sůl
  • pepř

Orientační nutriční hodnoty

Energie

6 112 kJ / 1 461 kcal

Bílkoviny

31,20 g

Tuky

104,80 g

Vláknina

5,00 g

Sůl

0,70 g

Sacharidy

100,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Mléko dáme do malého hrnce, přidáme bobkový list, nové koření, celý černý pepř, oloupanou a přepůlenou cibuli. V druhém hrnci rozpustíme máslo, vmícháme hladkou mouku, krátce promícháme a necháme vychladnout.

02.Teplé mléko scedíme a vmícháme do studené jíšky. Ochutíme solí, pepřem a za stálého míchání vaříme 15-20 minut.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo