Paprika je výjimečná zelenina. Za syrova její chuť není příliš výrazná, ale na intenzitě získá teprve po tepelném zpracování. Použijte ji do omáček, ke grilování, jako pečenou přílohu nebo do některého z našich receptů. Určitě vyzkoušejte papriky plněné mletým masem v rajčatové omáčce, které jsou velmi oblíbené v Řecku. Zkuste je také použít jako křupavý doplněk na pizze se šunkou a salámem a vykouzlete si doma italskou atmosféru. Poslední inspirací je rychlý recept – krůtí prsa v paprikové omáčce s restovanou šunkou a zeleninou. Dobrou chuť.
.
Sushi, jarní a letní závitky či polévky pho bo nebo miso patří v poslední době k nejoblíbenějším pokrmům. Je to tak, asijská kuchyně v našich…
Pokud vás přepadla chuť na chapadla nebo jiné mořské plody, není důvod čekat na dobu dovolených. Dobroty jako mušle, krevety nebo olihně si můžete…