Zázvor, který má nezaměnitelné aroma, je nejstarší známou léčivou rostlinou, která nám může pomoci při léčbě chřipky, nachlazení, revmatických bolestí a žaludečních potíží.
Čerstvý zázvor má mnoho výživných látek – bílkoviny, mastné kyseliny, cukry, vitamíny B1, B2, fosfor, železo, vápník a draslík. Dá se použít také pro vylepšení pokrmů připravených z plodů moře nebo tučného masa.
Pokud se chcete o zázvoru dozvědět více, podívejte se do naší Encyklopedie ovoce a zeleniny.
Venku se otepluje, rozkvétají první květiny a celá příroda se probouzí. Všude kolem je cítit jaro a na stáncích a trzích se objevují první jarní…
K Velikonocům patří nádivka. To dá rozum! Podívejte se na prověřené i méně známé triky, aby byla ta vaše letošní ze všech nejlepší!
Ačkoli jsou Velikonoce oslavou zmrtvýchvstání Ježíše Krista, jsou zároveň ozvěnou pohanských svátků a oslav příchodu jara. Název vychází ze spojení…