Zázvor, který má nezaměnitelné aroma, je nejstarší známou léčivou rostlinou, která nám může pomoci při léčbě chřipky, nachlazení, revmatických bolestí a žaludečních potíží.
Čerstvý zázvor má mnoho výživných látek – bílkoviny, mastné kyseliny, cukry, vitamíny B1, B2, fosfor, železo, vápník a draslík. Dá se použít také pro vylepšení pokrmů připravených z plodů moře nebo tučného masa.
Pokud se chcete o zázvoru dozvědět více, podívejte se do naší Encyklopedie ovoce a zeleniny.
Prosciutto patří k pravé italské hostině stejně jako mozzarella nebo karafa vína. Dopřejte si lahůdku ze Středomoří a využijte sušenou vepřovou šunku…
.
Sushi, jarní a letní závitky či polévky pho bo nebo miso patří v poslední době k nejoblíbenějším pokrmům. Je to tak, asijská kuchyně v našich…