
Masa a ryby grilované na dřevě získávají neuvěřitelnou chuť a vůni. Kouř ze dřeva umístěného přímo nad ohništěm nebo vedle ohniště dodává masu výjimečné aroma a chuť. Jak připravit dřevěnou desku na grilování?
- Dřevěnou desku ponořte do vody, šťávy, piva nebo vína na několik hodin - čas zvolte podle tloušťky a druhu dřeva. Tvrdší dřevo je nutné namáčet déle. Do vody lze přidat špetku soli.
- Připravte dostatečně rozpálené ohniště nebo gril.
- Připravenou dřevěnou desku položte na gril a gril přikryjte. Můžete ji dát rovněž přímo do ohniště, ale žár nesmí být příliš silný. Dřevěná deska se musí celá prohřát – za pár minut deska začne kouřit a praskat.
- Pozor: dřevěnou desku je lepší ohřát nad ohništěm a pak ji umístit vedle, aby nezačala hořet.
- Potraviny položte na dřevěnou desku a zavřete poklop grilu.
- Pokud bude gril silně rozehřátý, může se nám deska vznítit. Připravte si proto rozprašovač s vodou!
- Po ukončení grilování horkou desku ponořte do nádoby s vodou – můžete ji opět použít později a chuť jídla bude ještě lepší.
- Pamatujte si, že je nutné používat jen dřevo z listnatých stromů, aby se během grilování nedostala do jídla pryskyřice.
- K získání pěkné vůně můžete k uzení na grilu namísto desky použít také malé třísky z olše a javoru.
Komentáře (1)
Host
přidáno před 1199 dny
Super Super ja rad griluju Americkym zpusobem a pouzivam tresnove drevo. Chut je bajecna. Video n.a. youtube bbq s Karlikem https://youtu.be/5km6NpEJnyQ
odpověď
zobrazit vše