Vajíčka jsou tradiční velikonoční surovinou. Jí se vařená, v pomazánkách, jsou součástí různých slaných pokrmů a rovněž mnoha výjimečných dezertů a moučníků. Markéta Krajčovičová tento týden vsadila na klasiku a připravila pro Vás recept na velikonoční jidáše s výraznou medovou a máslovou příchutí, které se výborně hodí k slavnostní snídani. Je nejvyšší čás začít trénovat jejich přípravu, aby Vaše Velikonoce byly opravdu výjimečné.
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.
Děti milují limonády a ty z obchodů jsou pro ně často příliš sycené a plné cukru. Když se pustíte do domácích limonád, můžete sami množství sladidla…