Zázvor je zajímavou kořenovou zeleninou plnou hodnotných vitamínů a jeho léčivé účinky jsou ceněny zvláště v podzimním a zimním období. Hledáte inspiraci, jak zázvor využít? Vyzkoušejte některý z našich receptů. Krůtí stehna se zeleninou ochucená zázvorem a limetkovou šťávou jsou skvělým nápadem na chladné dny. Zázvor se výborně hodí rovněž k rybám a losos v sójovo-zázvorové marinádě chutná opravdu výtečně. Sladký med smíchaný se slanou sójovou omáčkou a pikantním zázvorem přidá rybě nezapomenutelnou, lehce orientální příchuť. Sladké mango ochucené pálivou papričkou a česnekem, smíchané se sladkým kokosovým mlékem a lístky koriandru je skvělým způsobem, jak si připomenout letní dny!
Den svatého Patrika si už dávno nepřipomínají jen v Irsku. Bujaré oslavy propukají také v dalších zemích, kde se na počest irského patrona zazelenají…
Pod japonskou kuchyní si většina představí nanejvýš tak sushi. To je ale jen zlomek gastronomie země vycházejícího slunce. Je čas rozšířit si obzory!
Tzaziki, řecky τζατζίκι, je salát z jogurtu, okurky a dalších surovin typický právě pro Řecko. Také se vám vždycky, když si tzaziki připravíte,…