Sýr feta je již známý v mnoha národních kuchyních. Pokud i Vy rádi tento sýr používáte, určitě víte, že se výborně hodí do salátů, k masu nebo k zapékání. Díky svému všestrannému využití ho často používá rovněž náš kuchař Roman Paulus. Vyzkoušejte některý z jeho receptů! Na zimní odpoledne doporučujeme zapečené mleté maso s rajčatovou omáčkou, cuketou a kousky sýru feta. Pokud máte raději klasické pokrmy, připravte si karbanátky z mletého masa s fetou, bramborové pyré a k tomu řecké tzatziki. Velice chutným pokrmem je i náš poslední recept – kofta s olivami, rajčaty a aromatickou bazalkou. Přejeme dobrou chuť!
Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter.
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.