Kuchyne Lidlu

Udělejte si ohniště! Máme pro Vás několik užitečných rad

Blog

Udělejte si ohniště! Máme pro Vás několik užitečných rad

Zapojte se do diskuze

Napište svůj komentář

Ohniště nám dokáže poskytnout něco víc než gril – je to skvělý způsob jak trávit čas venku, radost z nad plameny upečeného kousku masa a také výjimečná příležitost k uzení. Ohniště je předchůdcem grilu - u něj to všechno začalo, a věřte nebo ne, je to mnohem lepší zábava než gril.

  • K rozpálení ohniště používáme výlučně jen suché dřevo; v ohništi se v žádném případě nesmí pálit plasty, plechovky apod.
  • V ohništi pečeme teprve tehdy, když už v něm nejsou žádné plameny nebo v případě, že ho lehce rozhrneme.
  • Potraviny klademe do doutnajícího ohniště jenom tehdy, když máme dostatečné množství popela.
  • Abychom potraviny dobře upekli, odhrneme vrstvu popela, vložíme do ní např. brambory a pak je zase celé zasypeme.
  • Brambory můžeme dát do popela přímo, nebo je nejdřív zabalit do alobalu.
  • Stejným způsobem lze připravit česnek a cibuli ve slupkách. Důležité je pamatovat si, že zeleninu bez alobalu dáváme jen do ohniště, které už nehoří. Čekáme, dokud slupka nezuhelnatí.
  • Suroviny napíchnuté na jehlice – klobásky, anglická slanina nebo například jablka – se pečou nad ohněm, ne přímo v něm.
  • Během pečení jehlice otáčíme, aby se vše upeklo rovnoměrně.
  • Pečení jablek na klacíku nad ohništěm je zároveň také uzení. Čím více bude slupka jablka upečená, tím lepší bude jeho aroma.
  • Na klacíku můžeme připravit také papriky, ty je ovšem nutné péct přímo v ohni, aby se slupka celá zčernala a začala praskat. Po upečení papriku zabalíme do fólie nebo do sáčku a na 10 minut zapaříme, aby se pak slupka dala snadněji oloupat a paprika změkla. Paprika očištěná hned po upečení bude více křupavá.

Komentáře (0)

zobrazit vše

Newsletter
Přihlásit se

Newsletter

Pokud si přejete dostávat informace o akcích a novinkách z kuchynelidlu.cz, zadejte svou e-mailovou adresu.