Roláda je vděčný pokrm. Je vhodný jako předkrm, hlavní jídlo i jako dezert. Na slano se roláda obvykle připravuje z kousku masa do kterého je zarolována náplň. Na sladko se připravuje stejně, jen se použije tenké piškotové těsto a jako náplň chutný krém. Recepty na slané a sladké rolády najdete v Kuchyni Lidlu. Roman Paulus i Marcel Ihnačák používají ve svých receptech drůbeží maso. Roman doporučuje naplnit kuřecí prso brusinkami, oproti tomu Marcel zvolil jako náplň dýni. Jako dezert doporučuje čajovou roládu s mléčným krémem. Připravte si opravdovou hostinu!
Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter.
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.