Domácí koláče mají tu výhodu oproti kupovaným, že víme, z čeho vznikly a co je uvnitř. Markéta Krajčovičová Vám ukáže dva báječné recepty na zdravé sladkosti, které jsou bohaté na vlákninu a další výživné složky. Vyrobte si vlastní domácí müsli – k vločkám přidejte své oblíbené přísady, např. kokos, rozinky nebo ořechy. Ve spojení s medem, máslem a mnohem zdravějším třtinovým cukrem bude tato dobrota výbornou svačinkou do práce nebo do školy. Pokud si chcete připravit chutný zdravý koláč, určitě si nenechte ujít recept na vločkový nákyp s jablky, pochutnáte si a přitom doplníte pro vaše tělo tak důležitou vlákninu!
Irsko se proslavilo výrobou dvou alkoholických nápojů – skvělého piva Guinness a tradiční dlouholeté whiskey. K výrobě obou nápojů se využívá ječmen,…
Hůlky místo klasického příboru rozhodně nemusíte vzít do ruky jen v restauraci, můžete si je vyzkoušet i doma.
Zužitkovat zbytky zeleniny a vyrobit třeba domácí hnojivo? I takto můžete šetřit nejen planetu, ale i vlastní peněženku.