Pečená kachna je jednou z tradičních českých specialit a připravujeme ji většinou při slavnostních příležitostech. Velmi populární je však také v asijské kuchyni, protože si skvěle rozumí s výraznými sladkými a ostrými chutěmi. Kachní maso můžete použít také jako základ asijských polévek či jako náplň do závitků.
Upéct kachnu tak, aby zůstala šťavnatá, a přitom jste docílili krásně křupavé kůrčičky, není zas tak snadné. Budete-li se však držet rad našich šéfkuchařů v jednotlivých receptech, určitě se Vám to povede a pochutnáte si na vynikající pečínce.
V Kuchyni Lidlu najdete mnoho receptů, ve kterých hraje prim právě pečená kachna. Vyzkoušejte například pečenou kachnu servírovanou s houbovou omáčkou, osvěžujícím citronem a rýží. Pro milovníky palačinek máme recept na kachnu zatočenou se zeleninou v palačince a pro ty, kteří neradi tráví dlouhý čas v kuchyni – restované asijské nudle s pečenou kachnou a zeleninou.
Prosciutto patří k pravé italské hostině stejně jako mozzarella nebo karafa vína. Dopřejte si lahůdku ze Středomoří a využijte sušenou vepřovou šunku…
.
Sushi, jarní a letní závitky či polévky pho bo nebo miso patří v poslední době k nejoblíbenějším pokrmům. Je to tak, asijská kuchyně v našich…