Zdravá výživa a stravovací návyky společnosti se v poslední době staly diskutovaným tématem a díky tomu i předmětem zkoumání mnoha odborníků. Dřívější přesvědčení se čím dál tím častěji ukazují jako chybná a lékaři, stejně tak jako dietologové, se předhánějí v nových teoriích týkajících se správné životosprávy a výživových zvyklostí.
Novou teorií specialistů v oboru zdravé výživy je i „My Plate” neboli „Můj talíř”. Schéma „Mého talíře“ obsahuje celkem pět barevných sektorů. Červená barva v něm označuje ovoce, zelená zeleninu, oranžová reprezentuje obilné výrobky, fialová značí bílkoviny a modrá barva mléčné výrobky a vejce. Schéma názorně zobrazuje i správné proporce jednotlivých skupin výrobků, které bychom měli zařadit do každodenního jídelníčku.
Racionální stravování je v současnosti mnohem jednodušší než dříve – jednoduché schéma usnadňuje sestavení celodenního menu, které bude mít blahodárný vliv na naše zdraví. Pokud hledáte zajímavé recepty, rozhodně se podívejte na internetové stránky kuchynelidlu.cz – najdete zde množství receptů, které Vám pomohou v sestavení Vašeho zdravého jídelníčku!
Americká kuchyně je kuchyní mnoha národů a vlivů z celého světa, jimž Američané vtiskli neopakovatelný charakter.
Rýže je nejdůležitější obilovinou světa a jako hlavní příjem potravy jí má asi ¼ obyvatel zeměkoule. A světová produkce stále stabilně stoupá. Víte…
Chcete, aby vaše letní posezení dostalo provensálský šmrnc? Připravte jednoduché olivové tapenády, které vyniknou s pečivem i zeleninou.