
- Gril očistěte.
- Postavte ho na místě, které je chráněné proti větru a v pozici, aby dým z grilu nešel směrem k jiným osobám.
- Brikety nebo dřevěné uhlí rozložte do tvaru kužele, na začátku nepoužijte více než 10-12 kusů.
- Použijte podpalovač, nejlépe přírodní, a rozpalte gril. Podpalovač obložte uhlím nebo briketami, tak abyste vhodným způsobem zajistili přístup vzduchu.
- Gril nepřikrývejte – počkejte, až se uhlí nebo brikety rozhoří, propálí, pokryjí popelem a uvnitř budou žhnout.
- Ke žhnoucímu uhlí nebo briketám postupně přidávejte další a počkejte, až se opět propálí a pokryjí popelem.
- Žhnoucí kužel uhlí roztáhněte po grilu, abyste získali plochou vrstvu. Umístěte rošt na gril.
- Rošt potřete olejem.
- Na rozehřátý rošt položte produkty, které chcete ugrilovat.
- Abyste udrželi správnou teplotu, přidávejte brikety nebo uhlíky každých 30 minut.
Komentáře (2)
Hana
přidáno před 899 dny
Já bych třeba řekla, že to není o tom, mít úplně nejkvalitnější gril. Důležité je, jak si maso nebo surovinu připravíte. Na interetu je takových recepů mnoho, jenže ne všechny se mi osvědčily. Já třeba doporučuji tento, jelikož ho mám ozkoušený http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/drubez-na-grilu/kureci-cina-na-grilu/
odpověď
Martin K.
přidáno před 2033 dny
zbytečně moc pracné. Doporučuji koupit podpalovací komínek. Koupil jsem ho od jedné značky začínající na W (nevím zda se může uvést celé jméno skrz reklamu), je to sice předražené, ale stopro to funguje a navíc se dají koupit i levnější, i když zase menší, já chtěl co největší. Nasypete brikety, pod to strčíte kus novin, zapálíte, za 20 minut se vrátíte a ty jsou rozpálené doběla. takže žádné běhání kolem roštu, polívání podpalovačem, přehazování nezapálených uhlíků na ty zapálené, foukání do ohně apod. byla to ta nej investice co jsem zatím do grilu udělal
odpověď
zobrazit vše