Grilovačka, která bude bavit děti i dospělé: Nápady a recepty na Den dětí

Grilovačka, která bude bavit děti i dospělé: Nápady a recepty na Den dětí

Pokud chcete svým ratolestem připravit oslavu ke Dni dětí, ale nechcete se v současné situaci vydávat mezi příliš mnoho lidí, uspořádejte grilovačku!
SDÍLEJTE RECEPT S PŘÁTELI

Grilovačka, která bude bavit děti i dospělé: Nápady a recepty na Den dětí

Pokud chcete svým ratolestem připravit oslavu ke Dni dětí, ale nechcete se v současné situaci vydávat mezi příliš mnoho lidí, uspořádejte grilovačku! Tu zvládnete i při dodržování bezpečnostních opatření třeba na zahradě nebo ve vnitrobloku. A navíc ji můžete připravit tak, aby bavila jak děti, tak jejich rodiče.

Špízy pro masožravce

Začněte ještě v kuchyni soutěží o nejbarevnější a nejveselejší špíz. Díky tomu, jak jsou špízy jednoduché na přípravu, se snadno zapojí i ti nejmenší kuchaři. Budou si moct na ten svůj vybrat přesně to, co jim chutná. Pokud dětem necháte zcela volnou ruku, můžete si být jisti, že je tak zabavíte i u samotného grilování, protože ze svého výtvoru nebudou chtít spustit oči.

Ze zbylého masa (my doporučujeme kuřecí, které mají děti nejraději) připravte jednoduchá kuřátka na špejli podle Romana Pauluse. Pochutnají si všichni bez ohledu na věk.

Kuřátka na špejli neodmítnou ani ti nejvybíravější.

Se šikovnějšími dětmi můžete pokračovat soutěží o „nejkoulinkovatější“ kuličku. Schválně, kdo nejrychleji zvládne vytvořit krásnou kuličku z mletého masa a u toho pětkrát zopakovat „koulím nejkoulinkovatější kuličku“. K masu pak přidejte slaninu a zeleninu a nechte děti smíchat suroviny na salát s pečenými paprikami.

Špízy z mletého masa sde salátem s pečenou paprikou

Dobroty pro býložravce

Kromě zeleniny vyzkoušejte na oheň přidat i kukuřici. Ta se dá grilovat i vcelku, ale nám se osvědčilo ji nakrájet na kolečka. Vzniknou tak roztomilá kukuřičná sluníčka, na která můžete děti nechat kečupem nebo jinou omáčkou namalovat veselé obličeje.

Na oslavě může dojít i na hledání stříbrného pokladu! Menší brambory vcelku zakápněte olejem a přidejte bylinky podle chuti. Zabalte je do alobalu a vložte na 45–60 minut mezi žhavé uhlíky. Upečené je pak opatrně vylovte s dětmi jako blyštivé stříbrné nugety. Chutnají skvěle jako příloha, ale také samostatně se lžičkou zakysané smetany.

Na grilu nakonec zvládnete připravit i dezert. Skvěle chutnají grilované ananasové, meruňkové nebo broskvové špízy. Když je navíc doplníte zmrzlinou, sesypou se na ně děti i dospělí.

Znáte ještě další grilovací recepty a hry, které děti baví? Napište nám do komentářů, co funguje u vás doma!

NEJNOVĚJŠÍ RECEPTY

DALŠÍ ČLÁNKY Z MAGAZÍNU

NENECHTE SI UJÍT NOVÉ RECEPTY ROMANA PAULUSE, PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NAŠEHO NEWSLETTERU

Pravidelná dávka inspirace, tipů a triků i upozornění na zajímavé články v Magazínu Kuchyně Lidlu přímo do vaší e-mailové schránky.

PŘIHLÁSIT SE K ODBĚRU