Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit. Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Papriky položíme vedle sebe na plech, každou pokapeme 2 lžícemi olivového oleje a pečeme v troubě předehřáté na 185 °C asi 25 minut. Po upečení dozlatova vložíme ještě horké do misky, přikryjeme potravinovou fólií nebo vložíme do igelitového sáčku a necháme asi 5 minut spařit. Ještě teplé oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kousky.
Mleté maso ochutíme sušeným oreganem, mletou paprikou, 1 nadrobno nakrájenou červenou cibulí, listovou petrželí a 4 prolisovanými stroužky česneku. Osolíme, opepříme, přidáme pálivou papričku nakrájenou na kolečka a důkladně promícháme. Z masové směsi vytvarujeme rukama šišky, které zabalíme do plátků slaniny. Masové šišky napichujeme střídavě na špejle s červenou paprikou a cuketou nakrájenou na větší kousky, cherry rajčátky a červenou cibulí nakrájenou na lupínky. Špízy opékáme bez přidání oleje v rozpálené grilovací pánvi dozlatova.
Obě tortilla placky rozdělíme na 12 přibližně stejně velkých trojúhelníků a smažíme dozlatova v hrnci, ve kterém jsme rozehřáli rostlinný olej. Přebytečný tuk necháme okapat na papírových utěrkách.
V malé misce smícháme jogurt s prolisovaným česnekem a nasekanou čerstvou mátou, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Špenát přendáme do misky, na něj poklademe kousky pečené papriky, kousky sýra feta, pokapeme olivovým olejem a lehce opepříme.
Špízy podáváme se špenátovým salátem. Dresink a křupavou tortillu servírujeme v samostatných miskách.