Láhev není nic jiného než obal vína. Víno se ovšem neplnilo do lahví odjakživa. Tento fenomén se začal objevovat až v sedmnáctém století. Dříve se vína prodávala v sudech a poté byla přelévána do džbánů, případně rovnou do číší. V současné době známe mnoho druhů lahví, které jsou typické pro jednotlivé regiony, nebo i odrůdy, což nám někdy usnadňuje rozeznat vína už podle lahve. Odlišnosti nalezneme ve tvaru lahve, reliéfu na lahvi, ale také v barvě skla. Známe několik tradičních druhů lahví, například: burgundské lahve, bordóské lahve, rieslingové lahve nebo kalifornské lahve.
Prosciutto patří k pravé italské hostině stejně jako mozzarella nebo karafa vína. Dopřejte si lahůdku ze Středomoří a využijte sušenou vepřovou šunku…
.
Sushi, jarní a letní závitky či polévky pho bo nebo miso patří v poslední době k nejoblíbenějším pokrmům. Je to tak, asijská kuchyně v našich…