Kuchyně
Americká
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Cheesecake patří zcela zaslouženě mezi nejoblíbenější dorty. Připravit si ho doma je navíc vcelku snadné a ještě vám s tím pomůže šéfkuchař Roman Paulus. Až budete mít hotový korpus z nadrcených a upěchovaných sušenek, můžete se pustit do přípravu samotné náplně cheesecaku. K tomu budete potřebovat kromě krémového sýra (například Paloučku) ještě cukr a nejlépe semínka z pravého vanilkového cukru (použít ale můžete i samotné vanilkové aroma nebo vanilkový cukr). Chybět nesmí ani trocha mouky, vejce a zakysané smetany. Hotovo budete mít už za hodinu pečení a další hodinu chlazení.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
920 kJ / 221 kcal
Bílkoviny
6,10 g
Tuky
15,50 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,60 g
Sacharidy
14,30 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Krémový sýr spolu s cukrem a zrníčky z vanilkového lusku vyšleháme do pěny.
Místo zrníček z vanilky můžete použít i domácí vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Zrníčka z pravé vanilky však dodají nejsilnější aroma.
02.K sýru za stálého šlehání přidáme 3 vejce, 1 žloutek a zakysanou smetanu. Ke konci zamícháme mouku špetku soli.
03.Vyšlehanou náplň nandáme do předpřipraveného korpusu a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C 20 minut. Následně troubu stáhneme na 150 °C a 40 minut dopékáme. Troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme alespoň hodinu odstát. Následně necháme zcela vychladnout v lednici.
Jak připravit snadný korpus ze sušenek se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
04.Podáváme ideálně s lesním ovocem nebo ovocnou omáčkou.
Jak připravit omáčku z lesních plodů se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT