Vanilkový cheesecake
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Cheesecake patří zcela zaslouženě mezi nejoblíbenější dorty. Připravit si ho doma je navíc vcelku snadné a ještě vám s tím pomůže šéfkuchař Roman Paulus. Až budete mít hotový korpus z nadrcených a upěchovaných sušenek, můžete se pustit do přípravu samotné náplně cheesecaku. K tomu budete potřebovat kromě krémového sýra (například Paloučku) ještě cukr a nejlépe semínka z pravého vanilkového cukru (použít ale můžete i samotné vanilkové aroma nebo vanilkový cukr). Chybět nesmí ani trocha mouky, vejce a zakysané smetany. Hotovo budete mít už za hodinu pečení a další hodinu chlazení.

Tagy

Dorty

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Náplň

  • 550 g krémového sýra Palouček
  • 100 g krupicového cukru
  • 1 × vanilkový lusk (nebo 1 vanilkový cukr)
  • 3 × vejce „M“ + 1 žloutek
  • 100 g zakysané smetany (16 % tuku)
  • 1 × lžíce hladké mouky
  • špetka soli
  • korpus na chessecake

Orientační nutriční hodnoty

Energie

920 kJ / 221 kcal

Bílkoviny

6,10 g

Tuky

15,50 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,60 g

Sacharidy

14,30 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Krémový sýr spolu s cukrem a zrníčky z vanilkového lusku vyšleháme do pěny.

Místo zrníček z vanilky můžete použít i domácí vanilkový cukr nebo vanilkový extrakt. Zrníčka z pravé vanilky však dodají nejsilnější aroma.

02.K sýru za stálého šlehání přidáme 3 vejce, 1 žloutek a zakysanou smetanu. Ke konci zamícháme mouku špetku soli.

03.Vyšlehanou náplň nandáme do předpřipraveného korpusu a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C 20 minut. Následně troubu stáhneme na 150 °C a 40 minut dopékáme. Troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme alespoň hodinu odstát. Následně necháme zcela vychladnout v lednici.

Jak připravit snadný korpus ze sušenek se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

04.Podáváme ideálně s lesním ovocem nebo ovocnou omáčkou.

Jak připravit omáčku z lesních plodů se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo