Rychlá buchta s rybízem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

12 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Letní buchta na plech s ovocem? Tady máte recept od Mirky van Gils Slavíkové. Hotová je raz dva a přidat můžete ovoce, které zrovna sklidíte na zahradě.

Tagy

Cukrárna

Mirka van Gils Slavíková

Mirka van Gils Slavíková

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 12 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 2 × vejce „M“
  • 170 g cukr moučka Belbake + na posypání
  • 0,5 × citron (kůra)
  • 2 g mletá vanilka
  • 125 g máslo Pilos + na vymazání
  • 1 × špetka sůl Kania
  • 250 ml plnotučné mléko Pilos
  • 300 g hladká mouka Belbake + na vysypání
  • 12 g kypřicí prášek do pečiva Belbake
  • červený rybíz

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 049 kJ / 252 kcal

Bílkoviny

4,40 g

Tuky

9,50 g

Vláknina

0,70 g

Sůl

0,46 g

Sacharidy

34,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do mísy robota vložíme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru a mletou vanilku a vyšleháme. 

02.Do vyšlehané pěny přidáme máslo a sůl, začneme opět šlehat a za stálého šlehání přiléváme mléko. 

03.Vsypeme prosátou mouku s kypřicím práškem a ručně zamícháme. 

04.Těsto rozetřeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, posypeme omytým a odstopkovaným rybízem. 

Buchtu můžete nakonec posypat mandlovou drobenkou, kterou připravíte z 2 dílů mandlové mouky, 1 dílu hladké mouky, 1 dílu cukru a 1 dílu másla.

05.Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut. 

06.Po upečení lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo