Kuchyně
Česká
Počet porcí
12 porcí
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Letní buchta na plech s ovocem? Tady máte recept od Mirky van Gils Slavíkové. Hotová je raz dva a přidat můžete ovoce, které zrovna sklidíte na zahradě.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 049 kJ / 252 kcal
Bílkoviny
4,40 g
Tuky
9,50 g
Vláknina
0,70 g
Sůl
0,46 g
Sacharidy
34,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do mísy robota vložíme vejce, cukr, nastrouhanou citronovou kůru a mletou vanilku a vyšleháme.
02.Do vyšlehané pěny přidáme máslo a sůl, začneme opět šlehat a za stálého šlehání přiléváme mléko.
03.Vsypeme prosátou mouku s kypřicím práškem a ručně zamícháme.
04.Těsto rozetřeme na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech, posypeme omytým a odstopkovaným rybízem.
Buchtu můžete nakonec posypat mandlovou drobenkou, kterou připravíte z 2 dílů mandlové mouky, 1 dílu hladké mouky, 1 dílu cukru a 1 dílu másla.
05.Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 30 minut.
06.Po upečení lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT