Kuchyně
Francouzská
Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
1 hod. 20 min.
Obtížnost
Začátečník
Přeneste se na francouzský venkov a upečte si rychlý jablečný koláč od Mirky van Gils Slavíkové. Lahodné kombinaci meruňkového džemu a sladkých jablek na křupavém základu neodoláte.
Energie
683 kJ / 163 kcal
Bílkoviny
2,00 g
Tuky
6,50 g
Vláknina
2,20 g
Sůl
0,30 g
Sacharidy
25,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Z listového těsta vyřízneme kruh o průměru 24 cm (obkreslíme třeba dno dortové formy) a přeneseme na plech s pečicím papírem nebo silikonovou podložkou.
02.Jablka nakrájíme na tenké plátky a rozprostřeme po celém koláči. Začneme po obvodu a vytvoříme řadu plátků jablek, které se překrývají s dalšími.
Ujistěte se, že se jablka překrývají, protože se budou při pečení smršťovat.
03.Takto pokračujeme ve skládání plátků až do středu, aby byl kruh z listového těsta rovnoměrně pokryt jablky.
04.Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut, až listové těsto zhnědne a několik plátků jablek se opálí. Zatímco se koláč peče, meruňkový džem přivedeme k varu. Koláč potřeme silnou vrstvou horkého džemu, dokud je ještě teplý.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT