Kuchyně
Česká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Nepečené cukroví se tradičně připravuje jen několik dní před Štědrým dnem, protože nepotřebuje mnoho času na odležení. Stejně jsou na tom i rumové šišky podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Těsto můžete připravit jak z piškotů, tak z nalámaných kousků ostatního cukroví, a tak se tyto šišky skvěle hodí ke zpracování zbytků z pečení. Z protáhlých kuliček pak dotvoříte šišky jednoduchým přidáním mandlových plátků. Milovníci čokolády mohou šišky ještě přelít čokoládovou polevou a posypat kokosem.
Energie
1 416 kJ / 338 kcal
Bílkoviny
5,80 g
Tuky
11,00 g
Vláknina
3,10 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
41,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Piškoty a datle rozmixujeme najemno a smícháme s povidly, rozpuštěnou bílou čokoládou a tuzemákem. Dobře zamícháme a necháme pár minut odležet.
Místo tuzemáku můžete použít klasický rum.
02.Z těsta tvoříme nejdříve kuličku a poté tvar podobný zvonečku, do kterého postupně zapichujeme větší plátky mandlí tak, aby připomínal šišku. Hotové cukroví necháme v lednici vychladit.
Šišky můžete ještě potáhnout čokoládovou polevou a před zatuhnutím posypat nastrouhaným kokosem.
03.Připravujeme 2-3 dny předem, toto cukroví nepotřebuje dlouho odležet. Z uvedeného množství připravíme 16 šišek.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT