Blanšírované mandle
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Když si v obchodě pořídíte mandle, je dobré je umět i správně zpracovat. Přesně k těmto účelům natočil šéfkuchař Roman Paulus návod na blanšírování a loupání mandlí. Jediné, co k tomu budete potřebovat, je kromě mandlí ještě hrnec s vroucí vodou. Mandlím stačí jen několik minut varu a jindy tvrdá a nepoddajná slupka z nich půjde stáhnout jedna radost. Takto upravené mandličky můžete použít například při zdobení vánočního cukroví, koláčů, ale také při přípravě domácího marcipánu.

Tagy

Kuchařské techniky

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • neloupané mandle

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.V hrnci přivedeme k varu vodu. Mandle rovnou z pytlíku vysypeme do vroucí vody, povaříme 2–3 minuty, vypneme plamen a necháme ještě 1 minutu v horké vodě. Slupka se pěkně oddělí od jádra a mandle se lehce „nafoukne“.

02.Mandle přendáme do studené vody a ještě teplé „vymáčkneme“ ze slupky. Mělo by to jít velmi snadno.

V případě, že slupka ještě pevně drží na ořechu, povaříme je trochu déle.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo