Doba přípravy
15 min.
Obtížnost
Začátečník
Když si v obchodě pořídíte mandle, je dobré je umět i správně zpracovat. Přesně k těmto účelům natočil šéfkuchař Roman Paulus návod na blanšírování a loupání mandlí. Jediné, co k tomu budete potřebovat, je kromě mandlí ještě hrnec s vroucí vodou. Mandlím stačí jen několik minut varu a jindy tvrdá a nepoddajná slupka z nich půjde stáhnout jedna radost. Takto upravené mandličky můžete použít například při zdobení vánočního cukroví, koláčů, ale také při přípravě domácího marcipánu.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci přivedeme k varu vodu. Mandle rovnou z pytlíku vysypeme do vroucí vody, povaříme 2–3 minuty, vypneme plamen a necháme ještě 1 minutu v horké vodě. Slupka se pěkně oddělí od jádra a mandle se lehce „nafoukne“.
02.Mandle přendáme do studené vody a ještě teplé „vymáčkneme“ ze slupky. Mělo by to jít velmi snadno.
V případě, že slupka ještě pevně drží na ořechu, povaříme je trochu déle.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT