Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Jednoduchá cukroví jsou často ta nejlepší. Důkazem toho jsou i mandlová srdíčka podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Naučíte se připravit těsto z mouky, mandlí, cukru a čerstvých i vařených žloutků, které pak už stačí jen vypíchnout, potřít žloutkem a ozdobit polovinou blanšírované mandličky. Čas ušetříte i díky tomu, že se toto cukroví nemusí nijak slepovat nebo plnit krémem – chutná skvěle jednoduše tak, jak je.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
18 365 kJ / 4 390 kcal
Bílkoviny
77,30 g
Tuky
292,50 g
Vláknina
27,40 g
Sůl
0,08 g
Sacharidy
393,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Blanšírované (loupané) mandle nameleme najemno. Najemno rozdrobíme i vařené žloutky.
Na tento recept nepoužívejte klasickou mandlovou mouku. Je příliš suchá a těsto by nemělo správnou konzistenci. Lepší je mandle blanšírovat, oloupat a namlít čerstvé.
02.Z mouky, mletých mandlí, cukru, másla, poloviny syrových žloutků a všech vařených žloutků v robotu připravíme hladké těsto.
03.Těsto ještě krátce propracujeme rukama, vytvarujeme cihlu, zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet ideálně do druhého dne.
04.Studené těsto necháme krátce změknout a mezi dvěma listy pomoučněného pečicího papíru vyválíme v plát tenký asi 2–3 mm. Z plátu vypichujeme srdíčka či jiné tvary.
Pokud je těsto moc měkké, tak namísto přenášení srdíček na plech odstraňte těsto okolo srdíček a papír i s vykrájenými kousky přendejte na plech.
05.Srdíčka na plechu potřeme zbylým rozšlehaným žloutkem, ozdobíme půlkou blanšírované mandle a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C s programem horkovzduch asi 10 minut dozlatova.
Jak připravit domácí blanšírované mandle se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
06.Srdíčka skladujeme v uzavřené dóze na suchém a chladném místě, kde vydrží až několik týdnů.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT