Snadná mandlová srdíčka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Jednoduchá cukroví jsou často ta nejlepší. Důkazem toho jsou i mandlová srdíčka podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse. Naučíte se připravit těsto z mouky, mandlí, cukru a čerstvých i vařených žloutků, které pak už stačí jen vypíchnout, potřít žloutkem a ozdobit polovinou blanšírované mandličky. Čas ušetříte i díky tomu, že se toto cukroví nemusí nijak slepovat nebo plnit krémem – chutná skvěle jednoduše tak, jak je.

Tagy

Cukroví

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Orientační nutriční hodnoty

Energie

18 365 kJ / 4 390 kcal

Bílkoviny

77,30 g

Tuky

292,50 g

Vláknina

27,40 g

Sůl

0,08 g

Sacharidy

393,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Blanšírované (loupané) mandle nameleme najemno. Najemno rozdrobíme i vařené žloutky.

Na tento recept nepoužívejte klasickou mandlovou mouku. Je příliš suchá a těsto by nemělo správnou konzistenci. Lepší je mandle blanšírovat, oloupat a namlít čerstvé. 

02.Z mouky, mletých mandlí, cukru, másla, poloviny syrových žloutků a všech vařených žloutků v robotu připravíme hladké těsto.

03.Těsto ještě krátce propracujeme rukama, vytvarujeme cihlu, zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet ideálně do druhého dne.

04.Studené těsto necháme krátce změknout a mezi dvěma listy pomoučněného pečicího papíru vyválíme v plát tenký asi 2–3 mm. Z plátu vypichujeme srdíčka či jiné tvary.

Pokud je těsto moc měkké, tak namísto přenášení srdíček na plech odstraňte těsto okolo srdíček a papír i s vykrájenými kousky přendejte na plech.

05.Srdíčka na plechu potřeme zbylým rozšlehaným žloutkem, ozdobíme půlkou blanšírované mandle a pečeme v troubě rozehřáté na 170 °C s programem horkovzduch asi 10 minut dozlatova.

Jak připravit domácí blanšírované mandle se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

06.Srdíčka skladujeme v uzavřené dóze na suchém a chladném místě, kde vydrží až několik týdnů.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo