Kuchyně
Americká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Profesionál
Tohle je jediný požár na Aljašce, který si náramně užijete! Pečená Aljaška neboli Baked Alaska je jedinečný dezert, který v sobě kombinuje mrazivou zmrzlinu a dokřupava zapečený bílkový sníh. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to! S tvarováním samotného dortu budete potřebovat sice trochu trpělivosti, ale jakmile se do toho dostanete, budete si celou výrobu od začátku do konce náramně užívat. Až budete mít základ z piškotu a zmrzliny hotový, nezbude už nic jiného než nanést sníh a zapéct Aljašku flambovací pistolí nebo pár minutami v troubě.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
0 kJ /
Bílkoviny
0,00 g
Tuky
0,00 g
Vláknina
0,00 g
Sůl
0,00 g
Sacharidy
0,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde si upečeme tenký piškotový plát. Množství připravíme ze 6 vajec, tedy dvojnásobnou dávku.
02.Skleněnou misku potřeme olejem a vyložíme potravinovou fólií. Na fólii pokládáme nakrájené pláty piškotu a misku naplníme zmrzlinou. Pláty se klidně mohou překrývat, ale nesmí nám zůstat žádná mezera.
03.Zmrzlinou naplněnou nádobu uzavřeme opět piškotovým plátem a zabalíme přečuhující fólií. Lehce udusáme a vložíme do mrazáku alespoň do druhého dne.
04.Druhý den si podle Kulinářské akademie Lidlu zde připravíme sníh na zapékání dezertů.
05.Zmrzlý dezert vyklopíme, sundáme fólii a přendáme na servírovací talíř.
06.Kopeček potřeme připraveným sněhem. Nesnažíme se o hladký obmaz, ale chceme, aby na sněhu byly výčnělky a znatelná struktura.
07.Opatrně, ale důkladně opečeme flambovací pistolí. Dáváme si pozor, abychom sníh nespálili.
08.Dezert krájíme a servírujeme stejně jako dort a podáváme s malinovou omáčkou, čerstvým ovocem a lístky máty.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT