Pečená Aljaška
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Americká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Profesionál

Tohle je jediný požár na Aljašce, který si náramně užijete! Pečená Aljaška neboli Baked Alaska je jedinečný dezert, který v sobě kombinuje mrazivou zmrzlinu a dokřupava zapečený bílkový sníh. Šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to! S tvarováním samotného dortu budete potřebovat sice trochu trpělivosti, ale jakmile se do toho dostanete, budete si celou výrobu od začátku do konce náramně užívat. Až budete mít základ z piškotu a zmrzliny hotový, nezbude už nic jiného než nanést sníh a zapéct Aljašku flambovací pistolí nebo pár minutami v troubě.

Tagy

Cukrárna

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Orientační nutriční hodnoty

Energie

0 kJ /

Bílkoviny

0,00 g

Tuky

0,00 g

Vláknina

0,00 g

Sůl

0,00 g

Sacharidy

0,00 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Podle triku Kulinářské akademie Lidlu zde si upečeme tenký piškotový plát. Množství připravíme ze 6 vajec, tedy dvojnásobnou dávku.

02.Skleněnou misku potřeme olejem a vyložíme potravinovou fólií. Na fólii pokládáme nakrájené pláty piškotu a misku naplníme zmrzlinou. Pláty se klidně mohou překrývat, ale nesmí nám zůstat žádná mezera. 

03.Zmrzlinou naplněnou nádobu uzavřeme opět piškotovým plátem a zabalíme přečuhující fólií. Lehce udusáme a vložíme do mrazáku alespoň do druhého dne.

04.Druhý den si podle Kulinářské akademie Lidlu zde připravíme sníh na zapékání dezertů. 

05.Zmrzlý dezert vyklopíme, sundáme fólii a přendáme na servírovací talíř.

06.Kopeček potřeme připraveným sněhem. Nesnažíme se o hladký obmaz, ale chceme, aby na sněhu byly výčnělky a znatelná struktura.

07.Opatrně, ale důkladně opečeme flambovací pistolí. Dáváme si pozor, abychom sníh nespálili.

08.Dezert krájíme a servírujeme stejně jako dort a podáváme s malinovou omáčkou, čerstvým ovocem a lístky máty.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo