Obazda
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Znáte pikantní sýrovou pomazánku Obazda? Pokud ne, musíte ji okamžitě vyzkoušet. Doporučujeme podávat s pivem a preclíkem a budete se cítit jako na Oktoberfestu.

Tagy

Svačiny

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 250 g měkký sýr s bílou plísní (camembert)
  • 200 g sýr Paloučkek
  • 100 g máslo
  • 1 × lžíce mletá paprika
  • 1 × lžíce drcený kmín
  • čerstvá pažitka
  • pepř
  • sůl
  • 100 ml světlé pivo
  • na ozdobu marinovaná červená cibule
  • na podávání preclíky

Orientační nutriční hodnoty

Energie

842 kJ / 202 kcal

Bílkoviny

6,50 g

Tuky

18,70 g

Vláknina

0,50 g

Sůl

1,10 g

Sacharidy

1,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Do kuchyňského sekáčku vložíme na kusy nalámaný nebo nakrájený plísňový sýr, Palouček a kostky másla a rozsekáme na hrubší konzistenci. 

02.Přendáme do misky, ochutíme mletou paprikou, drceným kmínem, nasekanou pažitkou a dobře zamícháme. Opepříme, osolíme, přilijeme pivo a zamícháme. 

03.Můžeme nechat odležet.

04.Podáváme s marinovanou červenou cibulí.

Klasicky se v Bavorsku tato pomazánka jí společně s preclíky.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo