Počet porcí
1 porce
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Marinovaná neboli nakládaná červená cibule se skvěle hodí do domácích burgerů, hotdogů nebo jako doplněk k pečenému či grilovanému masu. Navíc si ji snadno připravíte doma a šéfkuchař Roman Paulus vám ukáže, jak na to. Základem je nálev z vody, červeného vinného octa, cukru, bobkového listu, badyánu a tymiánu. Pak už stačí jen přidat pálivou papričku, cibuli a chvíli povařit. Po pěti dnech v zavařovací sklenici si na cibulce můžete začít pochutnávat.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
2 418 kJ / 578 kcal
Bílkoviny
3,90 g
Tuky
0,40 g
Vláknina
5,70 g
Sůl
0,10 g
Sacharidy
131,70 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V hrnci přivedeme k varu vodu, ocet, cukr a koření (bobkový list, badyán a tymián).
02.Jakmile krátce povaříme, osolíme a přidáme nasekanou chilli papričku a červenou cibuli nakrájenou na nudličky po vlákně. 2–3 minuty vaříme mírným varem a ještě horkou naplníme do čisté sklenice.
: Sklenice plňte pouze dobře vymyté, ideálně sterilované či vyvařené ve vodě.
03.Naplněnou sklenici uzavřeme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Před podáváním necháme alespoň 5 dní odležet.
04.Marinovanou cibuli skladujeme v lednici v uzavřené sklenici, kde vydrží minimálně 1 měsíc.
05.Podáváme do burgerů, hotdogů, salátů či ke grilovanému masu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT