Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
1 hod. 10 min.
Obtížnost
Začátečník
Talíř plný středomořských chutí v podobě rajčat a sýru feta s jemnými bramborovými noky. Vyzkoušejte recept Romana Pauluse inspirovaný řeckou kuchyní.
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Do menšího pekáče vložíme celá cherry rajčata bez stopek, cibuli nakrájenou na větší kusy, celé oloupané stroužky česneku, ochutíme oreganem a lístky rozmarýnu, přidáme sýr feta v celku, osolíme, opepříme, ochutíme chilli a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut na 220 °C. Rajčata by měla mít po této době lehce zlatavou barvu a sýr by se měl roztékat. Ke konci pečení můžeme snížit teplotu na 180 °C.
02.Jakmile jsou rajčata hotová a sýr zlatavý, všechno rozmačkáme šťouchadlem. Omáčku můžeme rozmixovat.
03.Bramborové noky vsypeme do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme asi 2 minuty.
Bramborové noky můžete připravit i domácí, recept najdete v Kulinářské akademii Lidlu.
04.Omáčku vlijeme do hrnce a zahřejeme. Přidáme uvařené noky a necháme krátce dovařit. Můžeme ještě dochutit solí, pepřem a chilli.
05.Podáváme v hlubším talíři, zakápneme olivovým olejem a ozdobíme snítkou bazalky.
Omáčka se hodí i k těstovinám. Pokud Vám zbyde, je skvělá i na studeno jako dip s bagetou nebo focacciou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT