Kuchyně
Řecká
Počet porcí
4 porce
Doba přípravy
45 min.
Obtížnost
Pokročilý
Máte rádi kuřecí špízy? Pak musíte vyzkoušet kuřecí souvlaki podle Romana Pauluse. Grilujte v řeckém stylu a budete si připadat jako na dovolené u moře.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
1 898 kJ / 454 kcal
Bílkoviny
10,90 g
Tuky
23,40 g
Vláknina
6,10 g
Sůl
1,80 g
Sacharidy
52,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Kuřecí řízky nakrájíme na kostky a v míse smícháme s prolisovaným česnekem, skořicí citronovou šťávou, oreganem, římským kmínem, citronovou kůrou, koriandrem a sladkou paprikou. Zakápneme olivovým olejem, dobře promícháme a necháme alespoň 3 hodiny marinovat.
02.Marinované maso osolíme, jednotlivé kousky masa položíme na prkénko vedle sebe a napíchneme na 2 jehly nebo špejle. Grilujeme z obou stran. Nejprve necháme maso zatáhnout, poté dopečeme v mírnější zóně.
03.Podáváme s nakrájeným ledovým salátem, tzaziki, plátky rajčat, červenou cibulí nakrájenou na nudličky a pita chlebem.
Tzaziki připravíte podle receptu Kulinářské akademie Lidlu.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT