Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod. 30 min.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
20 221 kJ / 4 837 kcal
Bílkoviny
76,20 g
Tuky
244,20 g
Vláknina
27,20 g
Sůl
7,20 g
Sacharidy
574,40 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Formu na bábovku vymažeme sádlem a vysypeme polohrubou mouku.
02.Mouku, oba cukry, kypřicí prášek, celá vejce a 250 ml smetany metličkou promícháme v tekuté jednolité těsto. Asi ¾ těsta nalijeme do formy. Zbytek těsta obarvíme lžící kakaa a dolijeme do formy. Obrácenou stranou vařečky nebo lžíce těsta lehce promícháme a vytvoříme mramorovaný efekt. Dáváme pozor, abychom nezavadili o vymazané stěny formy.
03.Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut.
04.Po upečení ihned vyklepneme z formy a položíme na mřížku.
05.Z 200 g smetany a 200 g čokolády připravíme ganache podle tohoto triku Kulinářské akademie Lidlu. Tedy nalámeme čokoládu na menší kousky, zalijeme vařící smetanou a rozmícháme v jednolitou hmotu. Necháme ji zchladnout pouze natolik, aby byla lehce tekutá, ale ne horká a studenou bábovku s ní polijeme.
06.Zasypeme sekanými ořechy a necháme zatuhnout.
07.Teprve po vychladnutí bábovku porcujeme.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT