Maminčina jednoduchá šlehačková bábovka

play Přehrát video recept
Maminčina jednoduchá šlehačková bábovka
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Chtěli byste překvapit rodinu nebo přátele výborným zákuskem, ale nejste zrovna pečící profesionálové? Tuhle snadnou šlehačkovou bábovku zvládnete i bez jakýkoliv předchozích zkušeností se sladkým pečením. Je podle receptu maminky šéfkuchaře Romana Pauluse a potřebujete na ni jen několik dohromady smíchaných surovin a 35 minut v rozehřáté troubě. Pokud budete chtít, můžete si navíc vyhrát s pěkným kakaovým mramorováním.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto:

  • 250 g hladká mouka
  • 250 g krystalový cukr
  • 30 g vanilkový cukr
  • 15 g kypřící prášek
  • 4 × vejce „M“
  • 250 ml smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • 1 × lžíce kakao

Zdobení:

  • 200 g smetana ke šlehání (33 % tuku)
  • 200 g čokoláda na vaření (52 % tuku)
  • na posypání vlašské ořechy
  • polohrubá mouka na vymazání formy
  • sádlo na vymazání formy

Orientační nutriční hodnoty

Energie

20 221 kJ / 4 837 kcal

Bílkoviny

76,20 g

Tuky

244,20 g

Vláknina

27,20 g

Sůl

7,20 g

Sacharidy

574,40 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Formu na bábovku vymažeme sádlem a vysypeme polohrubou mouku.

02.Mouku, oba cukry, kypřicí prášek, celá vejce a 250 ml smetany metličkou promícháme v tekuté jednolité těsto. Asi ¾ těsta nalijeme do formy. Zbytek těsta obarvíme lžící kakaa a dolijeme do formy. Obrácenou stranou vařečky nebo lžíce těsta lehce promícháme a vytvoříme mramorovaný efekt. Dáváme pozor, abychom nezavadili o vymazané stěny formy.

03.Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 35 minut.

04.Po upečení ihned vyklepneme z formy a položíme na mřížku.

05.Z 200 g smetany a 200 g čokolády připravíme ganache podle tohoto triku Kulinářské akademie Lidlu. Tedy nalámeme čokoládu na menší kousky, zalijeme vařící smetanou a rozmícháme v jednolitou hmotu. Necháme ji zchladnout pouze natolik, aby byla lehce tekutá, ale ne horká a studenou bábovku s ní polijeme.

06.Zasypeme sekanými ořechy a necháme zatuhnout.

07.Teprve po vychladnutí bábovku porcujeme.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo