Ovocná bublanina
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

2 porce

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Takhle nadýchanou bublaninu jste pravděpodobně ještě neochutnali. Není to zrovna rychlovka hotová za pár minut, ale když se do toho pustíte podle receptu šéfkuchaře Romana Pauluse, zvládnete to hravě. Naučíte se hlavně to, jak správně připravit těsto a jak do něj postupně vmíchávat sníh z bílků, aby výsledná bublanina byla lehká jako obláček. To, jestli si ji dáte s višněmi, třešněmi, meruňkami, nebo něčím úplně jiným, je pak už jen na vás.

Tagy

Česká klasika

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 2 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Recept na ovocnou bublaninu

  • 7 × vajec „M“
  • 350 g krystalového cukru
  • špetka soli
  • 320 g másla + na vymazání
  • 1 × vanilkový lusk (zrníčka)
  • 60 g kukuřičného škrobu
  • 5 g prášku do pečiva
  • 1 × bio citron (kůra)
  • 320 g hladké mouky
  • polohrubá mouka na vysypání plechu
  • ovoce dle chuti (meruňky, třešně, višně)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

11 599 kJ / 2 773 kcal

Bílkoviny

39,80 g

Tuky

148,00 g

Vláknina

4,60 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

326,50 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Citrony omyjeme a ostrouháme z nich kůru.

02. Ovoce omyjeme a vypeckujeme či nakrájíme dle potřeby.

03.Plechy nebo zapékací mísy vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.

04.Bílky s půlkou cukru vyšleháme do hustého sněhu.

05.Změklé máslo se zbytkem cukru a semínky z vanilkového lusku vyšleháme do pěny.

Z vydlabaného vanilkového lusku si můžete připravit vanilkovou omáčku, zmrzlinu a nebo domácí vanilkový cukr podle receptů Kuchyně Lidlu.

06.Do hmoty postupně zašleháme i žloutky, přidáme škrob, prášek do pečiva, citronovou kůru a nakonec opatrně zapracujeme i bílkový sníh a mouku.

07.Do každé vymazané formy rovnoměrně rozetřeme polovinu těsta.

08.Každý doplníme ovocem – vypeckovanými třešněmi a na měsíčky nakrájenými meruňkami. Podle chuti jeden plech doplníme drobenkou a druhý nikoli.

Jak připravit drobenku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.

09.Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C  35–40 minut a porcujeme až po vychladnutí.

10.Buchtu bez drobenky před servírováním zasněžíme moučkovým cukrem.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo