Kuchyně
Česká
Počet porcí
2 porce
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
11 599 kJ / 2 773 kcal
Bílkoviny
39,80 g
Tuky
148,00 g
Vláknina
4,60 g
Sůl
1,40 g
Sacharidy
326,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Citrony omyjeme a ostrouháme z nich kůru.
02. Ovoce omyjeme a vypeckujeme či nakrájíme dle potřeby.
03.Plechy nebo zapékací mísy vymažeme máslem a vysypeme polohrubou moukou.
04.Bílky s půlkou cukru vyšleháme do hustého sněhu.
05.Změklé máslo se zbytkem cukru a semínky z vanilkového lusku vyšleháme do pěny.
Z vydlabaného vanilkového lusku si můžete připravit vanilkovou omáčku, zmrzlinu a nebo domácí vanilkový cukr podle receptů Kuchyně Lidlu.
06.Do hmoty postupně zašleháme i žloutky, přidáme škrob, prášek do pečiva, citronovou kůru a nakonec opatrně zapracujeme i bílkový sníh a mouku.
07.Do každé vymazané formy rovnoměrně rozetřeme polovinu těsta.
08.Každý doplníme ovocem – vypeckovanými třešněmi a na měsíčky nakrájenými meruňkami. Podle chuti jeden plech doplníme drobenkou a druhý nikoli.
Jak připravit drobenku se dozvíte v triku Kulinářské akademie Lidlu zde.
09.Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C 35–40 minut a porcujeme až po vychladnutí.
10.Buchtu bez drobenky před servírováním zasněžíme moučkovým cukrem.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT