Maková náplň a šneci z listového těsta

play Přehrát video recept
Maková náplň a šneci z listového těsta
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Díky pár snadným receptům si můžete připadat jako profesionální cukráři. Jedním z nich je třeba maková náplň, která se skvěle hodí do buchet i koláčů. Je velmi snadná – potřebujete na ni jen několik surovin a tento video recept od šéfkuchaře Romana Pauluse. Vychladlou náplň z máku můžete kromě tradičních dezertů použít i na makové šneky z listového těsta (blízcí příbuzní šneků skořicových). I recept na ně najdete ve videu. A nakonec nezapomeňte, že maková náplň chutná skvěle i samotná. Po malých lžičkách nebo rovnou velkých lžících.

Tagy

Základy pečení a zdobení

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Maková náplň

  • 200 ml plnotučného mléka
  • 1 × lžíce moučkového cukru
  • 1 × vanilkový cukr
  • 2 × lžíce tuzemáku
  • 100 g mletého máku
  • 2 × lžíce povidel
  • 100 g piškotů
  • špetka skořice

Šneci z listového těsta

  • 1 × balení listového těsta
  • 1 × vejce na pomazání

Orientační nutriční hodnoty

Energie

9 974 kJ / 2 386 kcal

Bílkoviny

56,20 g

Tuky

121,70 g

Vláknina

25,90 g

Sůl

3,50 g

Sacharidy

256,80 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Maková náplň:

01.V horkém mléce krátce povaříme oba cukry, tuzemák a mletý mák. Stáhneme plamen, přidáme povidla, namleté piškoty, skořici a pomalu vaříme do zhoustnutí.

02.Vychladlou náplň používáme do buchet, koláčů nebo zákusků z listového těsta.

Šneci z listového těsta:

03.Plát listového těsta potřeme vychladlou makovou náplní (posledních 5 cm necháme bez náplně) a zarolujeme do rolády. Konec těsta bez náplně potřeme rozšlehaným vejcem, aby se roláda dobře zalepila. Necháme 10 minut ztuhnout v mrazničce.

04.Roládu nakrájíme na 12 kousků – šneků, které potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo