Kuchyně
Česká
Doba přípravy
1 hod.
Obtížnost
Začátečník
Díky pár snadným receptům si můžete připadat jako profesionální cukráři. Jedním z nich je třeba maková náplň, která se skvěle hodí do buchet i koláčů. Je velmi snadná – potřebujete na ni jen několik surovin a tento video recept od šéfkuchaře Romana Pauluse. Vychladlou náplň z máku můžete kromě tradičních dezertů použít i na makové šneky z listového těsta (blízcí příbuzní šneků skořicových). I recept na ně najdete ve videu. A nakonec nezapomeňte, že maková náplň chutná skvěle i samotná. Po malých lžičkách nebo rovnou velkých lžících.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
9 974 kJ / 2 386 kcal
Bílkoviny
56,20 g
Tuky
121,70 g
Vláknina
25,90 g
Sůl
3,50 g
Sacharidy
256,80 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.V horkém mléce krátce povaříme oba cukry, tuzemák a mletý mák. Stáhneme plamen, přidáme povidla, namleté piškoty, skořici a pomalu vaříme do zhoustnutí.
02.Vychladlou náplň používáme do buchet, koláčů nebo zákusků z listového těsta.
03.Plát listového těsta potřeme vychladlou makovou náplní (posledních 5 cm necháme bez náplně) a zarolujeme do rolády. Konec těsta bez náplně potřeme rozšlehaným vejcem, aby se roláda dobře zalepila. Necháme 10 minut ztuhnout v mrazničce.
04.Roládu nakrájíme na 12 kousků – šneků, které potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT