Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky

play Přehrát video recept
Ořechová náplň a rychlé ořechové větrníky
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Šátečky s domácí ořechovou náplní se rozplývají na jazyku. Ořechová náplň podle šéfkuchaře Romana PauluseŠátečky s domácí ořechovou náplní se rozplývají na jazyku. Ořechová náplň podle šéfkuchaře Romana Pauluse je nesmírně snadná a skvěle se hodí do buchet, koláčů, šátečků, závinů (štrúdlů) a do mnoha dalších receptů z listového nebo kynutého těsta. Roman Paulus také ukáže výrobu jednoduchých rychlých větrníků z listového těsta. Do šátečků i buchet se k ořechové náplni hodí i ovoce – čerstvé i sušené. Nezapomeňte proto experimentovat a přidejte při pečení do svých zákusků (nebo klidně do samotné náplně) rozinky, švestky, meruňky, třešně nebo cokoliv, co máte rádi.

Tagy

Základy pečení a zdobení

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 1 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Ořechová náplň

  • 150 ml plnotučného mléka
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 × vanilkový cukr
  • 100 g vlašských ořechů
  • 1 × lžíce rumu
  • 25 g piškotů

Rychlé ořechové větrníky

  • 1 × balení listového těsta
  • vejce na potření

Orientační nutriční hodnoty

Energie

9 003 kJ / 2 157 kcal

Bílkoviny

38,70 g

Tuky

132,00 g

Vláknina

11,30 g

Sůl

3,00 g

Sacharidy

202,90 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Ořechová náplň:

01.Do menšího hrnce nalijeme mléko, přidáme oba cukry, namleté ořechy, krátce povaříme, přilijeme rum a po chvíli zahustíme najemno umletými piškoty. Krátce vaříme, dokud náplň nezhoustne na požadovanou konzistenci.

02.Vychladlou náplň používáme do buchet, koláčů nebo zákusků z listového těsta.

Rychlé ořechové větrníky:

03.Listové těsto rádlem rozdělíme na 6 dílů a každý z nich v rohu diagonálně nařízneme asi do jedné třetiny. Do středu umístíme lžíci ořechové náplně. Jednu půlku rohu přeložíme do středu a konec pomažeme rozšlehaným vejcem. Opakujeme u všech čtyř rohů, dokud nezískáme tvar větrníku a zafixujeme párátkem. Celé větrníčky znovu potřeme rozšlehaným vejcem.

04.Pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15 minut dozlatova.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo