Kuchyně
Česká
Doba přípravy
2 hod.
Obtížnost
Pokročilý
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
15 130 kJ / 3 616 kcal
Bílkoviny
72,30 g
Tuky
175,90 g
Vláknina
16,90 g
Sůl
0,90 g
Sacharidy
429,50 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.100 ml vlažného mléka, droždí a lžíci cukru důkladně promícháme a necháme na teplém místě vzejít kvásek.
02.Mezitím si připravíme náplň. Podrobný recept na makovou náplň najdete ve videu Kulinářské akademie Lidlu zde.
03.Mouku, změklé máslo, olej, sůl, 1 vejce, zbylé vlažné mléko, zbylý cukr a kvásek zpracujeme v robotu v hladké těsto, které necháme alespoň 30 minut na teplém místě nakynout.
04.Těsto rozdělíme na 3 kulaté bochánky a z každého vyválíme placku velikosti běžné pizzy. Na pečicí plech umístíme první placku těsta, potřeme ji půlkou makové náplně, na to položíme druhou vrstvou těsta, potřeme zbylou náplní a přiklopíme posledním plátem.
05.Doprostřed květu položíme skleničku a nařežeme „paprsky“ tak, abych dostali 16 dílků (na čtvrtiny, pak na osminy a pak ještě jednou). Paprsky zamotáme podle videa a přitiskneme k sobě. Odstraníme skleničku a necháme ještě alespoň 15 minut nakynout. Těsně před vložením do trouby potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme při 180 °C asi 25 minut.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT