Krevetový koktejl s dresinkem tisíce ostrovů

play Přehrát video recept
Krevetový koktejl s dresinkem tisíce ostrovů
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

30 min.

obtížnost

Obtížnost

Pokročilý

Krevetový koktejl je luxusní jídlo vhodné na libovolnou oslavu, ale přesto ho připravíte velmi snadno! Šéfkuchař Roman Paulus natočil video recept, ve kterém připravuje koktejl s krevetami a avokádem. Zjistíte, jak vařené krevety správně očistit i jak naplnit pohár těmi správnými surovinami – kromě samotných krevet a avokáda použijete ještě ledový salát, strouhané vejce nebo dresink tisíce ostrovů. Na závěr stačí sklenice ozdobit vějířkem z avokáda, zbylými krevetami a můžete začít oslňovat své hosty.

Tagy

Do 30 minut

Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 400 g vařené celé krevety
  • 200 g ledový salát
  • 4 × avokádo
  • 2 × vejce „M“
  • 200 g dresink tisíce ostrovů
  • 2 × lžíce sekaná čerstvá pažitka
  • 1 × citron
  • na ozdobu čerstvý kopr
  • k podávání světlé pečivo Baguette Croustille (případně bezlepkové)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 192 kJ / 524 kcal

Bílkoviny

19,20 g

Tuky

42,40 g

Vláknina

10,70 g

Sůl

1,60 g

Sacharidy

21,60 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Krevety nejprve oloupeme a očistíme. Vejce uvaříme natvrdo a necháme vychladnout. Avokádo oloupeme a zbavíme pecky.

Jak snadno očistit krevety, uvařit vejce nebo oloupat avokádo vás naučíme v tricích Kulinářské akademie Lidlu.

02.Jednu půlku avokáda a několik krevet dáme stranou a později použijeme na ozdobu. Z avokáda nakrájíme 4 ozdobné vějířky. Z citronu připravíme měsíčky se zářezem na skleničku.

03.Ledový salát nakrájíme na tenké nudličky a umístíme na dno servírovacích pohárků.

04.Zbytek avokád nakrájíme na kostky a smícháme s pokrájenými zbylými krevetami, nastrouhanými vejci, dresinkem tisíce ostrovů a najemno nasekanou pažitkou. Opatrně promícháme. Směs nandáme do pohárků na ledový salát.

05.Krevetový koktejl ozdobíme několika vařenými krevetami, vějířkem z avokáda, měsíčkem citronu a malou snítkou kopru. Podáváme s křupavým světlým pečivem.

Recept je hodí jako slavnostní hlavní chod, ale spíše ho ve více malých porcích využijete na oslavu či party.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo