Salát s nakládanou dýní
hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná hvězda prázdná
kuchyně

Kuchyně

Zdravá

počet porcí

Počet porcí

4 porce

doba přípravy

Doba přípravy

15 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Podzim na talíři! Nakládaná dýně v hlavní roli, pár jednoduchých surovin a svěží salát plný chuti je na světě. Rychle, snadno, s nápadem.


Roman Paulus

Roman Paulus

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 4 +

Zadejte počet porcí a my vám automaticky spočítáme potřebné suroviny.

  • 6 × lžíce jablečný ocet
  • keramický mlýnek se solí Kania
  • keramický mlýnek s pepřem Kania
  • 2 × lžíce med Maribel
  • 4 × lžíce dýňový olej
  • 400 g listové saláty (rukola, polníček)
  • listová petržel
  • čerstvý kopr
  • čerstvá bazalka
  • 200 g nakládaná dýně
  • římský salát
  • 50 g dýňová semínka Alesto

Orientační nutriční hodnoty

Energie

1 157 kJ / 277 kcal

Bílkoviny

6,00 g

Tuky

20,50 g

Vláknina

3,30 g

Sůl

1,40 g

Sacharidy

20,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Z jablečného octa, soli, pepře, medu a dýňového oleje připravíme dresink.

02.Do mísy vložíme rukolu, polníček, listovou petržel, kopr a bazalku a promícháme. 

03.Na talíř naservírujeme porci připravených salátů, přidáme nakládanou dýni, přelijeme dresinkem, přidáme listy římského salátu a orestovaná dýňová semínka.

Podávejte například s jogurtovým dipem nebo dipem z pečených paprik. Pokud chcete salát podávat jako hlavní chod, doplňte jej o grilované kuřecí maso, sýr Halloumi nebo pečené tofu. 

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte 

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo