Počet porcí
10 porcí
Doba přípravy
30 min.
Obtížnost
Začátečník
Dresink tisíce ostrovů má všestranné využití a hodí se takřka ke všem možným salátům. Šéfkuchař Roman Paulus natočil video návod, díky kterému si tento salátový dresink můžete namíchat sami doma. Budete potřebovat kečup, majonézu, nakládané okurky i zeleninu v podobě barevných paprik a šalotky. Hotový dresink skvěle doplní kromě salátů i grilované maso a zeleninu, mořské plody anebo třeba hot dog a řadu burgerů.
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
441 kJ / 106 kcal
Bílkoviny
5,40 g
Tuky
6,90 g
Vláknina
0,60 g
Sůl
0,70 g
Sacharidy
4,00 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Majonézu a kečup důkladně promícháme. Přidáme nastrouhanou nakládanou okurku, lák z okurek, nadrobno nakrájené papriky, šalotku, brandy, ocet, dle chuti cukr, sůl, pepř, případně i chilli a dobře promícháme. Necháme krátce odstát, ochutnáme a dochutíme dle potřeby.
02.Vařené krevety krátce marinujeme solí, pepřem a citronovou šťávou. Mix listových salátů promícháme s připravenými krevetami, doplníme čerstvým dresinkem, ozdobíme lístky řapíkatého celeru a servírujeme ideálně s grilovanou bagetou.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT