Dort zabalený do čokolády
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

8 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

1 hod. 20 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

Připravte si dort se sušeným ovocem v čokoládovém prstenci podle receptu Markéty Krajčovičové.

Tagy

Dorty

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 8 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

Těsto

  • 3 × vejce "M"
  • 180 g cukru krystal Castello
  • 200 ml rostlinného oleje Promienna
  • 100 ml vlažné vody
  • 1 × citron
  • 180 g polohrubé mouky Castello (+ na obalení ovoce)
  • 6 g kypřicího prášku do pečiva Castello
  • 1 × hrst směsi sušeného ovoce Alesto Fine

Krém

  • 200 g čokolády na vaření Fin Carré
  • 250 g mascarpone Lovilio
  • 250 ml tvarohu Pilos
  • 30 g cukru moučka Castello

Orientační nutriční hodnoty

Energie

3 019 kJ / 722 kcal

Bílkoviny

11,20 g

Tuky

46,60 g

Vláknina

2,90 g

Sůl

0,40 g

Sacharidy

65,20 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

Korpus

01.Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V robotu smícháme žloutky s cukrem a olejem. Po chvíli přidáme vodu, citronovou kůru a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Opatrně vmícháme sníh z bílků. Sušené ovoce pokrájíme a obalíme v mouce, aby nekleslo na dno formy. Těsto přelijeme do formy vyložené pečicím papírem, navrch nasypeme ovoce v mouce a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 40 minut.

Krém

02.V misce smícháme mascarpone s tvarohem a cukrem. Pomocí škrabky přidáme do krému asi 50 g čokolády a promícháme.

Dort

03.Vychladlý korpus vyklopíme z formy horní částí dolů a uprostřed podélně rozřízneme. 2/3 krému rozetřeme na spodní korpus. Zbylou částí potřeme celý povrch dortu a vložíme do lednice ztuhnout.

04.Mezitím připravíme čokoládový pruh na obvod dortu. Rozpuštěnou čokoládu natřeme na pruh pečicího papíru (o 1 cm delší a vyšší, než je obvod a výška korpusu) a necháme chvíli ztuhnout. Čokoláda nesmí stékat. Pruhem obalíme celý dort a necháme nejlépe v mrazáku asi 3 minuty ztuhnout. Papír sundáme a navrch dortu nasypeme čokoládové hobliny.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo