Kuchyně
Česká
Počet porcí
8 porcí
Doba přípravy
1 hod. 20 min.
Obtížnost
Začátečník
Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.
Energie
3 019 kJ / 722 kcal
Bílkoviny
11,20 g
Tuky
46,60 g
Vláknina
2,90 g
Sůl
0,40 g
Sacharidy
65,20 g
Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.
01.Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V robotu smícháme žloutky s cukrem a olejem. Po chvíli přidáme vodu, citronovou kůru a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Opatrně vmícháme sníh z bílků. Sušené ovoce pokrájíme a obalíme v mouce, aby nekleslo na dno formy. Těsto přelijeme do formy vyložené pečicím papírem, navrch nasypeme ovoce v mouce a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 40 minut.
02.V misce smícháme mascarpone s tvarohem a cukrem. Pomocí škrabky přidáme do krému asi 50 g čokolády a promícháme.
03.Vychladlý korpus vyklopíme z formy horní částí dolů a uprostřed podélně rozřízneme. 2/3 krému rozetřeme na spodní korpus. Zbylou částí potřeme celý povrch dortu a vložíme do lednice ztuhnout.
04.Mezitím připravíme čokoládový pruh na obvod dortu. Rozpuštěnou čokoládu natřeme na pruh pečicího papíru (o 1 cm delší a vyšší, než je obvod a výška korpusu) a necháme chvíli ztuhnout. Čokoláda nesmí stékat. Pruhem obalíme celý dort a necháme nejlépe v mrazáku asi 3 minuty ztuhnout. Papír sundáme a navrch dortu nasypeme čokoládové hobliny.
Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.
Pro hodnocení se musíte PŘIHLÁSIT