Jogurtový koláč s džemem
hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná hvězda plná
kuchyně

Kuchyně

Česká

počet porcí

Počet porcí

10 porcí

doba přípravy

Doba přípravy

45 min.

obtížnost

Obtížnost

Začátečník

V jednoduchosti je krása. Připravte si snadný jogurtový dezert s džemem z lesního ovoce podle Markéty Krajčovičové. Recept najdete na našich stránkách kuchynelidlu.cz

Tagy

Koláče

Markéta Krajčovičová

Markéta Krajčovičová

Další recepty šipka vpravo
Suroviny
Kuchyňské potřeby
Zvolte počet porcí:
- 10 +

Využijte novou funkci Kuchyně Lidlu a navolte si počet porcí, které se chystáte uvařit.
Automaticky vám spočítáme potřebné suroviny a vy ušetříte čas.

  • 900 g smetanového bílého jogurtu řeckého typu Eridanous
  • 3 × vejce “M“
  • 250 g cukru krystal Castello
  • 100 ml rostlinného oleje Promienna
  • 300 g polohrubé mouky Castello
  • 100 g hladké mouky Castello
  • 12 g kypřicího prasku do pečiva Castello
  • máslo Pilos (na vymazání)
  • hrubá mouka Castello (na vysypání)
  • 350 g výběrového džemu lesní směs Maribel
  • cukr moučka Castello (na posypání)

Orientační nutriční hodnoty

Energie

2 254 kJ / 539 kcal

Bílkoviny

14,90 g

Tuky

20,50 g

Vláknina

1,80 g

Sůl

0,50 g

Sacharidy

78,10 g

Nutriční hodnoty jsou vypočítány na jednu porci.

Postup přípravy

tiskárna Vytisknout recept

01.Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme olej, 400 g bílého jogurtu, oba druhy mouky smíchané s kypřicím práškem a vyšleháme těsto. Nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pomocí lžíce rozprostřeme na těsto 500 g jogurtu a džem z lesních plodů. Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut. Necháme vychladnout. Nakonec můžeme posypat cukrem moučkou.

Chutnalo? Dejte tomu hvězdičku!

Vaše hodnocení pomáhá ostatním vybrat ten správný recept.

Pro hodnocení se musíte

Bude se vám hodit

Zobrazit všechny recepty šipka vpravo